29. augusta 2014

Upravený Hummingbird Cake (Torta Hummingbird )


Toto je pre tento mesiac už moje posledné pečenie, 10 príspevkov je myslím dosť :). 
Korpus Hummingbird tortičky pripomína klasickú Mrkvovú tortu  s nádychom banánu, samotná konzistencia je tiež rovnaká, ako u Mrkvovej torty (je to skratka vlhká tortička). Tak ako u Mrkvovej torty nemusíte robiť iba ako tortu, môžete z toho urobiť klasický koláč na plech, alebo Muffiny. 
Podľa pôvodného receptu, bolo podľa mňa príliš málo krému, tak som ho upravila (na fotke je už upravený). Tak isto som oproti pôvodnému receptu dodala aj pomarančový džem s čokoládou, ktorý som si dorobila spolu s rumom doma.  
 
Ingrediencie:
150g hnedého cukru
3 vajíčka
300ml oleja
270g ošúpaných banánov (to sú zhruba 2 veľké banány)
2 lyžičky škorice
300g hladkej múky
1 lyžička sódy bicarbóny
štipka soli
1 lyžička vanilkového extraktu
100g ananásu (nakrájaného na malé kúsky)
100g nakrájaných orechov

Krém:
300g Cream Cheese
100g cukru
50g masla
100ml kyslej smotany
150ml šľahačky (ak chcete mať krém aj po obvode, ak iba vo vnútri vynechajte úplne kyslú smotanu a šľahačku) 
3 lyžice maple sirupu (môžete vynechať, alebo nahradiť cukrom)

3lyžice pomarančového džemu 
80g čokolády
30ml šľahačky
rum

20cm forma na korpus
180°C


Postup:

Trúbu zapneme na 180°C, formu 20cm vystelieme papierom na pečenie (iba spodnú časť). Hnedý cukor, vajíčka, olej a banány dáme do väčšej misky a mixérom spracujeme. Pridáme škoricu, preosiatu múku spolu so sódou a štipkou soli a spracujeme. Ručne zamiešame pokrájaný ananás a orechy. Cesto premiestnime do pripravenej formy a pečieme 30 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
Do malého kastróliku dáme džem čokoládu, šľahačku a rum podľa chuti (ja som dala aspoň 3 lyžice). Všetko na miernom ohni miešame dokým sa čokoláda nerozpustí, potom odstavíme.
Na krém vyšľaháme maslo s cukrom na svetlý krém a prišľaháme Cream Cheese a kyslú smotanu. V inej miske vyšľaháme šľahačku. Veľkou lyžicou ju spojíme šľahačku s Cream Cheesu a primiešame 3 lyžice maple sirupu
Tortu rozrežeme na 3 časti, prvé poschodie korpus potrieme teplým čokoládovo-pomarančovým džemom a necháme schladnúť. Vychladnutý korpus potrieme krémom a položíme naň druhý korpus. Ten potrieme zbytkom čokoládovo-pomarančovým džemom a necháme vychladnúť. Vychladnutý potrieme krémom a položíme posledný korpus a ten potrieme, tak ako celú tortu zbytkom krému. Ozdobíme orieškami a posypeme škoricou. Kľudne môžete ozdobiť aj karamelom. 

Dobrú chuť
K :)  

 



  


 Inšpirácia: the hummingbird bakery cookbook

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára